Suomen raskaan musiikin soittajat

Tällä sivulla listaamme kolme suomalaista suosikkiamme hevibändeistä. Koska kuuntelemma pääosin enemmän suomalaista musiikkia, näin ollen bändien valinta oli hieman ensimmäistä listaa haastavampi. Siitä syystä olemme valinneet Suomi-listallemme enemmän ryhmiä. Ehkä tykkäätte, ehkä ette, mutta tässä meidän suosikkimme ja hieman lisätietoa kaikista yhtyeistä. Kommentoikaa toki ja kertokaa mitkä ryhmät teidän musiikkikorvaanne tykästyttävät eniten.

 

Sonata Arctica

Sonata Arctica perustettiin vuonna 1996 Suomen Kemissä. Sen musiikki on melodista metallimusiikkia. Se toimi aikaisin toisilla nimellä joka oli Tricky Means ja Tricky Beans. Yhtye soittaa power metalliksi kutsuttua metallimusiikkia. Power metallille tyypillistä ovat neoklassiset piirteet. Uusimpien levyjen tyyli on lähempänä progressiivista rokkia kuin neoklassista rokkia. Sonata Arctica on tehnyt kahdeksan levyä sekä kokoelmalevyn The Collection. Collection-levy on myynyt Suomessa kultaa, samoin kuin For The sake of revenge –niminen DVD.

 

Stamina

Stamina on metalliyhtye Suomen Lemistä. Sen musiikki on yhdistelmä progressiivista metallia sekä trash-metallia, sekä siinä on myös piirteitä death metallista että punkista. Stamina on saanut muun muassa Emma-palkinnon, myynyt kultaa ja saanut muita arvostettuja palkintoja.

 

Nightwish

Nightwish on Anna-Kaisan lempibändi. Bändi aloitti yhdessä vuonna 1996 ja on kotoisin suomen Kiteeltä. Ryhmä soittaa metallia, jota on muun muassa kutsuttu sinfoniseksi metalliksi ja jopa goottimetalliksi. Muita termejä musiikille on progressiivinen metalli sekä voimametalli.Ennen 2000-luvun alkua bändi nosti sinfonisen hevimetallin räjähdysmäiseen maineeseen. Se on yksi kaikkein myydyimmistä ja suosituimmista suomalaisista hevibändeistä kautta aikojen. Yhtye on myynyt lähes yhdeksän miljoonaa diskoillaan. Yhtyeen keulahahmo on Tuomas Holpainen. Hän on myös mies tekstien ja sanoitusten takana. Yhtyeen ensimmäinen laulaja oli nimeltään Tarja Turunen. Hän oli ryhmässä alkuvuosista lähtien ja tuli hyvin tunnetuksi omintakeisen äänensä vuoksi. Hänet kuitenkin erotettiin vuonna 2005 yhtyeen sisäisten riitojen vuoksi. Seuraava laulaja oli naispuolinen Anette Olzon Ruotsista. Anette lauloi yhtyeen kanssa vuodesta 2007 vuoteen 2011 asti, jolloin he tekivät viimeisen levyn senaikaisella kokoonpanoollaan. Tämän jälkeen myös yhtyeen basisti on päässyt laulamaan. Anette Olzon jätti ryhmän vuonna 2012 ja häntä alkoi sijaistamaan Floor Jansen hollannista. Hollannin vahvistus jäi yhtyeeseen laulajaksi, mutta hänen kanssa laulusta vastasi myös englantilainen laulaja Troy Donockley. Vuonna 2015 ensimmäisenä suomalaisena esiintyjänä yhtye esiintyi Lontoossa Wembley Areenaalla.

 

Korpiklaani

Korpiklaani-yhtye tulee Suomen Lahdesta. Yhtyeelle erikoista on se, että se laulaa sekä englanniksi että suomeksi. Yhtyeen musiikkityyli on kansanmetallia. Sen perustaja on Jonne Järvelä, bändin perustamisvuosi 2003. Erityistä on se, että alun alkujaan bändin musiikki oli saamenkielistä. Myös bändin nimi oli saamenkielinen Shaman. Bändi tuli tunnetuksi suurelle yleisölle tehtyään levytyssopimuksen Nuclear Blast –nimisen yhtiön kanssa. Yhteistyö on saavuttanut kuuluisuutta, joka on vienut Korpiklaanin monien festivaalien ja konserttien pääesiintyjäksi.

Tyypillistä Korpiklaanin musiikille on sen sanoitukset, jotka liittyvät suomalaiseen muinaisuskoon. Korpiklaanin musiikki on sekoitus, jossa metallimusiikkia maustetaan perinteisen kansanmusiikin keinoin. Elementtejä ovat esimerkiksi viulu, harmonikka, huilu ja jouhikko. Laulajan ääni on matala ja käheä, ja on joikulaulamisen kaltaista.

Yhtyeen pääasiallinen sanoittaja on Tuomas Keskimäki, joka on suomalainen runoilija. Keskimäki on työskennellyt yhtyeen kanssa vuodesta 2001 asti. Tätä ennen sanoituset hoiti Juha Jyrkäs, joka soitti Poropetra-nimisessä yhtyeessä. Keskimäki on ottanut vaikutteita vanhasta nelipolvitrokeisesta runomitasta, jota on esimerkiksi käyttetty Kalevalassa. Jonne Järvelän lisäksi bändiin kuuluvat Tuomas Rounakari, joka on viulisti sekä Sami Perttula, joka on yhtyeen haitaristi. Häntä ennen haitaristina oli Juho Kauppinen, joka kuitenki hylkäsi ryhmän 2000-luvun alussa. Korpiklaani on kasvattanut tasaisesti kansainvälistä suosiotaan esiintymällä säännöllisesti ulkomailla. Korpiklaani oli myös ehdolla Suomen Euroviisuehdokkaaksi Metsälle-kappaleellaan.