Raskaat klassitkot

Tässä osiossa listaamme muutamia ulkomaalaisia suosikkihevibändejämme. Maailmalla niitä on monia, eikä valinta ollut helppo. Tässä kuitenkin lista meidän suosikeistamme. Seuraavalla sivulla samankaltainen lista mutta Suomalaisista hevibändeistä. Meidän ulkomaalaisten hevibändien top 3:

 

 Metallica

Metallica tulee yhdysvalloista ja se esittää raskasta metallimusiikkia. Sen laulaja on James Hetfield, joka on laulaja ja rytmikitaristi. James Hetfried perusti ryhmän yhdessä Lars Ulricin kanssa Kaliforniassa vuonna 1981. Yhtyeen alkujäseninä olivat heidän lisäkseen myös Dave Mustaine, joka oli soolokitaristi, sekä Ron McGovney, joka oli bändissä basistina. Ron McGovneyn sijalle basistiksi vuonna 1982 tuli Cliff Burton –niminen mies. Myös soolokitaristi Dave Mustaine sai korvaajan – hänen tilalleen palkattiin Kirk Hamett vuonna 1983. Mustainen lopettaessa Metallican kanssa, hän perusti oman yhtyeensä Megadethin. Yhtyeeseen tuli uusi basisti Jason Newsted vuonna 1986, kun Cliff Burton kuoli liikenenonnettomuudessa. Newsted lähti ryhmästä vuonna 2001 ja sen jälkeen basistin paikkaa on pitänyt Rober Trujilo.

 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa yhtye julkaisi neljä ensimmäistä albumia, joista tuli yhtyeen klassikkoalbumeita. Albumeista 1986 julkaistu Master of Puppets –niminen albumi on edelleen vaikutusvaltaisin trash metal – tyylinen levy. Seuraava levy Metallica julkaistiin vuonna 1991 ja oli valtavirran suuressa suosiossa. Levyn tunnetuimpia kappaleita olivat Nothing Else Matters, Enter Sandman, Master of Puppets sekä One. Yhtye oli kaikkein suurimmassa suosiossaan juuri 1980-luvulla sekä 1990-luvun alussa.

Yhtye on julkaissut kaiken kaikkiaan yhdeksän albumia. Sen albumeista viisi on ollut Billboardin albumilistalla Yhdysvalloissa pitämässä kärkipaikkaa. Yhdysvalloissa albumien myynti on ollut koekeimmillaan, niitä on myyty melkein 53 miljoonaa kappaletta. Kaiken kaikkiaan levyjä on myyty yli 110 miljoonaa kappaletta. Metallicalla on myös yhdeksän Grammy-palkintoa.

 

Slayer

Kuten Metallica, myös Slayer on yhdysvaltalainen ryhmä. Se perustettiin vuonna 1981 Los Anglesissa, tarkemminsanottuna Huntingon Parkissa, Kaliforniassa. Yhtye soittaa trash metallia. Se on ollut tärkeä ryhmä trash metal-musiikin synnyssä. Jotkut kutsuvat sitä kyseisen musiikkilajin pioneeriksi. Alkuperäisessä bändissä jäseninä olivat kitaristi Kerry King, Jeff Hannemann, rumpali Dave Lombardo sekä laulajana ja basistina toiminut Tom Arya. Yhtyeen kokoonpano on nykyisin muuttunut, sillä Lombardo erosi ryhmästä  ja Jeff Hannemann on menehtynyt. Hanneman kuoli maksasairauden vuoksi 2.5.2013 vain 49-vuotiaana. Hänen sävellyksistään tunnetuimpia olivat South of Heaven, Seasons in the Abyss, Angel of Death sekä Raining Bood.

 

Yhtyeen tunnetuin levy on nimeltää Reign in Blood. Se julkaistiin vuonna 1986. Levy on tunnettu siitä, että se sisältää nopeita trash metal-biisejä. Albumissa on kymmenen kappaletta, mutta se kestää vain alle puoli tuntia. Yhtye sai syytöksiä natsismin lietsomisesta, sillä Reign in Blood –albumin avauskappale Angel of Death kertoo Josef Mengelestä. Yhtyeen jäsenien mielestä tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, ja natsismisyytteet ovat järjettömiä, sillä albumin on tuottanut juutalainen Rich Rubin, Arya on syntynyt Chilessä ja Lobardo on syntynyt Kuubassa.

 

Yhtye aloitti soittamisen 1980-luvulla ja on soittanut vielä 2000-luvulla. Yhtye on julkaissut yksitoista albumia ja näiden lisäksi kaksi livealbumia sekä cover-albumin.

 

Megadeth

Megadeth, kuten edeltäjänsä on kotoisin Yhdysvalloista. Sen perustivat basisti David Ellefson sekä laulaja ja kitaristi Dave Mustaine, vuonna 1983. Yhtye perustettiin Los Angelesissa melko pian sen jälkeen, kun Dave Mustaine oltiin erotettu Metallicasta. Kuusi Megadethin neljästätoista albumista on ylittänyt platinaa kotimaassaan. Muita levyjä, joita bändi on tehnyt ovat viisi kokoelma- ja livealbumia. Levyjen tyyli on ollut vaihteleva, ja muuttunut melodisemmasta ja raskaasta metallista nopeaan trash-metalliin.  Nykyisessä kokoonpanossa ovat ryhmän perustajat Mustaine ja Ellefsson sekä rumpali Dirk Verbreuren että soolokitaristi Kiko Loureiro.